Hrișca Germinată
- Nătălița
- Jan 12
- 2 min read
Germinarea hrișcăi durează între 24 și 48 de ore, în funcție de temperatura mediului în care germinează. Practic, hrișca poate fi servită după o zi de germinare. Spațiul utilizat pentru germinare este limitat doar la mărimea sitei în care se germinează.
Pregătire ustensii
- Un castron sau un bol în care se va turna hrișca pentru clătire 
- O sită largă folosită atăt pentru clătire cât și pentru germinare. - Recomand un minim de 24cm diagonala sitei pentru a evita fermentarea hrișcăi 
- Găurile sitei să fie pe toată suprafața acesteia 
 
- Capac pentru sită sau orice care ajută la acoperirea totală a sitei 

Pasul 1
- Se pune hrișca în bol. În imagine s-au folosit 900g de hrișcă crudă. 
- Se toarnă apă filtrată în cantitate dublă cât volumul hrișcăi. 
- Clătim bine hrișca și o strecuram prin sită. În imagine conține hrișca la prima clătire. 
- Repetăm clătirea până la trei ori. 
- După ce turnam a treia oară apa, o lăsăm la activare timp de 3 ore. Atenție, nu se hidratează mai mult de 3 ore! 
Pasul 2
- După 3 ore de activare se scurge în sită. 
- Se distribuie uniform hrișca în sită pentru o mai buna aerisire 
- Se pune capac deasupra și se lasă la germinat pentru următoarele 24-48h 
- Nu uitați să puneți sita în bol pentru o scurgerea apei care a rămas. 
Rezultat
În funcție de preferințele tale, hrișca germinată poate fi consumată și după 24 ore.
Poza de mai jos este rezultatul germinării după 48 ore. Important este să le consumați până apar primele frunzulițe.

Condiții de păstrare
Hrișca se păstrează la frigider cu capac. Capacul ajută la evitarea absorbției de umiditate. De asemenea păstrarea la frigider încetinește și germinarea.
Se va consuma de preferat în timp de 3-5 zile.
Poftă bună!














Comments